Swing in Utrecht geeft lessen lindyhop op verschillende niveaus, van absolute beginners tot advanced. Sindskort worden er ook lessen bluesdancing gegeven. Daarnaast worden er regelmatig andere soorten swingdance aangeboden in workshops of in een korte reeks themalessen. Bekijk het lesrooster om te zien welke lessen er volgend blok worden aangeboden.

Lindy Hop

Lindyhop is de bekendste swingdance. Het is een van oorsprong Afro-Amerikaanse dans die eind jaren ’20, begin jaren ’30 opkwam in de jazzclubs van New York. Het is familie van de charleston, tap en andere jazzdansen. Deze vrolijke partnerdans kenmerkt zich door muzikaliteit, connectie en improvisatie. Samen met allerlei dansfiguren komt dat allemaal aan bod tijdens de wekelijkse lessen.

Blues

Om lekker te kunnen dansen op bluesmuziek of de langzamere jazznummers, kan je nu ook lessen nemen in bluesdancing. Er is de laatste 3 jaar al goed aan de bluescommunity in Nederland gebouwd door de Utrecht Blues Club en dit gaat nu verder bij Swing in Utrecht!

>> Meer info over Blues

Collegiate Shag

Wil jij kunnen dansen op snelle swingmuziek (285 bpm en sneller)? En ook nog eens je conditie trainen? Dan is Collegiate Shag iets voor jou! Deze partnerdans heeft dezelfde roots als Lindy Hop; de techniek heeft veel overeenkomsten en de basis is een six count. Bereid je voor op een hoop kicks!

>> Meer informatie over Collegiate Shag

Drop-in Class

Elke woensdag is er Hopspot in de Winkel van Sinkel. Voordat de social dance begint, is er van 19:40 tot 20:30 een korte les die gericht is op beginnende dansers om extra te kunnen oefenen en wat nieuwe dingen te leren. Deze les is geen deel van een gestructureerd programma; de inhoud kan elke week anders zijn. Iedereen is welkom om op deze laagdrempelige manier kennis te maken met lindy hop. Voel je dus vrij en drop-in!

Workshops

Ieder seizoen organiseert Swing in Utrecht diverse workshops. Dit kan een 3 uur durende workshop met een bepaald thema zijn, zoals aerials of sixcount, of een heel weekend met buitenlandse gastdocenten. Afgelopen jaren kwamen Peter & Naomi (VS), Skye & Frida (VS/SE), JB & Tatiana (FR) en docenten van Swingstep uit Heidelberg naar Utrecht. Houd de website in de gaten voor updates!

Privélessen

Heb je al ervaring met Lindy Hop en wil je je focussen op het verbeteren van je danstechnieken? Privé-lessen (ook wel privates genoemd) zijn een uitstekende manier om jezelf (of samen met je partner) naar een hoger niveau te brengen.
Privates worden meestal onderling geregeld. Heb je interesse in een private, vraag dan aan de docent waarvan je een private wilt naar de mogelijkheden en tarieven.

© Swing In Utrecht - Dank aan Roland MacDonald voor de website. Foto's: Jackson Choo, Joost Wegman, Rose Vonk & Hanneke van Deutekom